Wil je graag op het College inschrijven?

1ste jaar:

Vanaf dit schooljaar werken wij met een aanmeldsysteem voor het eerste jaar. Hier dient u zich aan te melden tussen 27 maart 2023 en 21 april 2013 via deze website. Indien u na 15 mei in bezit bent van een ticketje, dan kan u zich bij ons op school komen inschrijven. Hiervoor voorzien wij twee momenten:

  • Dinsdag 23 mei 2023: 16.15u – 20.00u
  • Donderdag 1 juni 2023: 16.15u – 20.00u

Indien u op beide momenten verhinderd bent, neem dan telefonisch contact op met de school, dan maken we een afspraak om het ticket te verzilveren.

U zal voor deze datum een formulier kunnen invullen op de website, zo kunnen we ons op het moment van de inschrijving focussen op eventuele vragen die u nog heeft.

2de t/m het 6de jaar:

De open inschrijvingen voor alle leerjaren (behalve het 1ste jaar) starten op 17 april 2023 (eerste schooldag na de paasvakantie). Deze inschrijvingen werken niet met een aanmeldsysteem. U dient hiervoor op school langs te komen na het maken van een afspraak. Meestal hebben we voldoende plaatsen beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Mochten we echter toch het maximum bereiken voor een klas of richting dan volgt een volzetverklaring. Deze zal ook steeds vermeld worden op de website van de school. We kunnen uw kind dan op de
wachtlijst plaatsen en u wordt vervolgens gecontacteerd als er een plaats beschikbaar komt. (Deze lijst wordt gevolgd tot de 5de schooldag van oktober, daarna komt deze te vervallen).

Hebt u graag meer informatie over de school, dan neemt u best contact op met de school om een afspraak te maken. Dan geven wij graag extra uitleg.

Hoe maak ik een afspraak:

U kan de school steeds bereiken op het nummer 03.667.20.51 op schooldagen tussen 8.15u en 17.00u – op woensdag tot 12.15u, of via mail: info@collegeessen.be.

Wat breng ik mee voor een inschrijving:

  • Identiteitsbewijs (eID) waarop ook het rijksregisternummer vermeld wordt;
  • Het laatste schoolrapport;
  • Medische attesten of attesten i.v.m. leer- en ontwikkelingsproblemen (bv. dyslexie, dyscalculie, AD(H)D,…) indien van toepassing;
  • Voor de eerstejaars: BaSO-fiche;
  • Het oriënteringsattest, als je dit van de vorige school meegekregen hebt.

meer info