Hoe werken de inschrijvingen voor schooljaar 2023-2024

 

Leerlingen die bij ons willen starten in het schooljaar 2023-2024 moeten gebruik maken van een online aanmeldsysteem. Dit systeem is een samenwerking tussen de scholen van de scholengemeenschap. Het online aanmelden zal gebeuren op een gemeenschappelijke website. Wij hebben als school onze capaciteit voor het eerste jaar vastgelegd op 120 leerlingen.

Welke stappen moet je zetten om aan te melden en in te schrijven?

 

Stap 1 = je meldt digitaal aan tussen 27 maart en 21 april 2023

In de periode van 27 maart t/m 21 april 2023, meld je online aan voor de school of scholen van jouw voorkeur. Dat gebeurt via www.scholennoorderkempen.be. We zullen op het moment van aanmelden een rechtstreekse link leggen vanuit onze website.

Stap 2 = je ontvangt ten laatste op 15 mei 2023 een inschrijvingsticket

Vanaf 22 april wijst het aanmeldsysteem inschrijvingstickets toe waarmee je later op de school kan inschrijven. De aanmelding is dus niet voldoende om ingeschreven te zijn. Je krijgt dit ticket uiterlijk 15 mei toegestuurd.

Stap 3 = je schrijft tussen 16 mei en 12 juni 2023 in op de school (met het ticket)

Vanaf 16 mei t/m 12 juni 2023 kun je het ticket ‘verzilveren’ op de school en dus effectief  inschrijven. Na 12 juni vervalt je voorrang op basis van dit ticket.

Wie zich niet aanmeldde en dus geen inschrijvingsticket heeft, kan zich vanaf 16 mei 2023 gewoon aanbieden op de school voor een inschrijving. Let op: de inschrijving zal enkel kunnen doorgaan als er nog plaatsen beschikbaar zijn op de school. Als de capaciteit bereikt is, komt de aanmelder op een wachtlijst te staan.

Hoe ordent het systeem de aanmeldingen? Ben ik zeker van een plaats in mijn school naar keuze?

 

Het systeem geeft eerst plaats aan broers en zussen van de huidige leerlingen van een school, vervolgens aan kinderen van personeelsleden en dan aan de overige aanmelders op basis van hun voorkeur. Enkel wanneer de capaciteit overschreden zou worden, zal het systeem willekeurig bepalen welke leerlingen hun eerste keuze krijgen en welke een tweede of derde keuze.

Wat is er veranderd tegenover vroeger?

 

Vroeger was enkel het tijdstip van aanmelden of inschrijven van belang: wie eerst op de lijst stond, had de grootste kans op een plaats. Dit is nu anders: het tijdstip van aanmelding is niet meer van belang. Zorg er wél voor dat je jezelf aanmeldt in de voorziene aanmeldperiode, dat wil zeggen tussen 27 maart en 21 april.

Zoek je meer info over de aanmeldprocedure of heb je hulp nodig bij de aanmelding?

 

Surf dan naar www.scholennoorderkempen.be. Je vindt hier meer uitleg over de procedure en de contactgegevens voor ondersteuning.